Innovatiivinen ideanikkari viihtyy jatkuvien muutosten keskellä

TEKSTI: Jaana Kosunen | KUVA: Sami Lamberg

Business Solution Manager Jani Laisin työtehtävien määrä on jo vuosia ollut sitä luokkaa, että niitä luetellessa heikompi joutuu kaivelemaan paperipussin esille ja hengittelemään siihen. Projektia kun on jos jonkinlaista, ja kaikissa niissä Laisi hämmentää soppalusikkaansa, useimmiten ihan kaksin käsin.

Laisi itse ei työtehtäviensä määrästä juurikaan hengästy. Hän ei ole antanut kiireen tunteen sotkea elämäänsä, sillä hänestä kiireen selättämisessä on lopulta kyse asenteesta. Siitä, että tuntee omat rajansa ja toimintatapansa. Laisi muuntautuu saman päivän aikana teknisestä tukihenkilöstä ideanikkariksi ja tulipalojen sammuttajasta tuoreen idean käytännön testaajaksi. Tuosta noin vain, sukkelan sulavasti. Ajanhallinnan salaisuus on Laisilla yksinkertainen: kahvikupin ja aamupalan ääressä tehty realistinen ja motivoiva päiväsuunnitelma. Se toimii – ainakin osittain ja lähes aina.

– Jokainen päivä tuo tullessaan yllätyksiä. Muutos on kuitenkin minulle luonteva olotila, se on kuulunut elämääni aina. Sitä paitsi muutos on hyvästä, sitä ei sovi jarrutella, hän sanoo.

Siirtymävaiheen kautta kohti uusia tehtäviä

Nyt tehtäväkenttä saa lisämuutoksia, sillä Laisi on vasta aloittanut uudessa työroolissaan Business Solution Managerina. Lokakuun alussa voimaan tulleen Kuntarahoituksen organisaatiomuutoksen myötä työ sijaitsee nyt uusien rakenteiden alla, Business Information Solutions -toiminnoissa. Uusi tehtävä on mieluinen, vaikka sen raamit ovatkin vielä utuiset.

– Organisaatiomuutoksessa elämme vielä siirtymävaihetta. Hetki kestää, ennen kuin roolit itse kullakin asettuvat kohdalleen ja toimintamallit löytävät reittinsä.

Uuteen pestiinsä Laisi siirtyi Business Development Specialistin tehtävistä. Kuntarahoituksen back office -tiimiin mies tuli töihin viisi ja puoli vuotta sitten suoraan koulun penkiltä. Hän nappasi saman tien kiinni back office -järjestelmän uusimisprojektista STP:stä, jonka parissa seuraavat vuodet kuluivat kuin siivillä. Projektin myötä hän siirtyi liiketoiminnan kehitysyksikköön ja vuosien mittaan STP:n rinnalle ovat asettuneet myös esimerkiksi tehtävät antolainajärjestelmän uudistamisprojektissa sekä Kuntarahoituksen kokonaisarkkitehtuurin tilaa kuvaavassa projektissa. Laisi on mukana myös vasta-alkaneessa yhteiskuntavastuun raportointiprojektissa. Nyt Laisi iloitsee siitä, että hän pääsee keskittymään entistä tiiviimmin yhteistyöhön liiketoiminnan kanssa. Työrooliin kuuluu uusien palvelujen luominen sekä jo olemassa olevien järjestelmien ja prosessien jatkokehittäminen.

– Tulevaisuudessa työni haaste on saada uudet toimintamallit myös jalkautettua arjen työhön. Uuden oppiminen vie aina aikansa ja saattaa jopa hetkeksi hidastaa tuttuja työtehtäviä. Minulle tärkeitä ovat ne työpöytien ääressä vilahtavat onnistumisen hymyt, jotka kertovat käyttöönotetun toimintatavan sujuvuudesta ja toimivuudesta. Silloin tunnen onnistumista työssäni.

Opiskelua ja perheaikaa

Monipuolinen työkenttä on hionut Laisin kyvyt huippuunsa niin organisointi- kuin priorisointitaidoissakin. Näille taidoille on käyttöä paitsi työelämässä, myös vapaa-ajalla, sillä tällä hetkellä hän suorittaa työnsä ohessa MBA-tutkintoa. Hurja opiskelutahti on vaatinut veronsa, ja vaikka edelleenkään suusta ei lipsahda sanaa kiire, myöntää hän sentään, että mennyt vuosi on ollut rankka.

– Kaikelle ei vain löydy aikaa, onnistuneesta priorisoinnista huolimatta.

Silti on asioita, joista Laisi pitää kiinni kynsin hampain.

– Perheaika ja urheilu, ne ovat asiat, joista en luovu. Kaiken vauhdin keskellä on hyvä välillä muistuttaa itseään, mikä omassa elämässä lopulta on kaikkein tärkeintä.

Kehittämisen kirjo kattaa järjestelmät, prosessit ja liiketoiminnan tuen

Kuntarahoituksessa on käynnissä lukuisia kehityshankkeita. Niistä moni kohdentuu tietojärjestelmiin ja raportointiin, osa taas liiketoiminnan tehostamiseen, kuten toimintatapoihin ja tiedonhallintaan. – Kuntarahoitus on viimeisten vuosien aikana kasvanut niin merkittävästi, että tämän kokoinen yritys vaatii jo hallitumpaa organisointia, ennakoitavuutta ja suunnitelmallisuutta, jotta kaikilla on mahdollisuus tehdä oikeita asioita. Kehitystoimintojen uudelleenorganisoinnilla haemme kokonaisnäkemystä siihen, mitä tapahtuu ja missä, ja kuinka eri kyvykkyyksiä ja resursseja käytetään, Jani Laisi sanoo.

Jani Laisi

• Ikä 28.
• Asuu Hiekkaharjussa Vantaalla vaimonsa ja lähes kaksivuotiaan poikansa kanssa. Perheeseen kuuluu myös kaksi koiraa.
• Vapaa-ajalla Laisista kuoriutuu esille intohimoinen ruuanlaittaja. Viihtyy myös leikkipuistossa hiekkalaatikon reunalla, ulkoilemassa koko perheen voimin, kuntosalilla tai koirien kanssa lenkkipolulla.
• Koulutukseltaan tradenomi, BBA (Haaga-Helian kansainvälinen liiketalouslinja).
• Tuli töihin Kuntarahoitukseen viisi vuotta sitten, jo ennen valmistumistaan. Nyt suorittaa MBA-tutkintoa työn ohessa. ”Opiskelu on tietynlainen voimavara: vaikka se on rankkaa, siitä saa valtavasti energiaa, näkökulmia ja kokemusta. Se kasvattaa osaamisen lisäksi myös oman mielen ja itsensä tuntemusta.”