Ilmiömäinen ihmistuntija

TEKSTI: Jaana Kosunen | KUVA: Sami Lamberg

Rahoitusneuvoja Päivi Petäjäniemen työssä korostuvat ihmistuntemus ja aito kiinnostus asiakkaan auttamiseen. Hyvät asiakassuhteet ovatkin Petäjäniemen mielestä hänen työnsä sydän.

Jos Päivi Petäjäniemeltä kysyy, niin maanantai on mainio päivä. Samoin toki tiistaikin, muitakaan viikonpäiviä yhtään väheksymättä. Itse asiassa arki on kaiken kaikkiaan vallan hienoa aikaa!

– Saattaa kuulostaa ärsyttävältä, mutta tällainen olen aina ollut: innostun uudesta päivästä joka aamu. Tykkään arjesta ja minun on helppo herätä aamuisin ja lähteä töihin, Petäjäniemi kuvailee.

Rahoitusneuvojan päivään intoa puhaltavat ympäri Suomen sijoittuneet asiakkaat.

– Kun valmistumisen jälkeen ryhdyin hakemaan töitä, minulle oli selvää, että haluan olla tekemisissä ihmisten kanssa. Minulla on myös kova tarve ja halu saada auttaa asiakkaitani, neuvoa, kun he neuvoja tarvitsevat.

Asiakaspalvelutyö on muokannut Petäjäniemestä ilmiömäisen ihmistuntijan. Vaikka päivä kuluu pitkälti puhelimen tai sähköpostin parissa, niiden kautta syntyvä asiakassuhde voi olla toimiva ja henkilökohtainen.

– Toki kommunikointi on erilaista, kun keskustelukumppanin elekieli puuttuu, mutta en koe sitä mitenkään vaikeaksi. Edellisessä työpaikassani pankissa palvelin asiakkaitani päivittäin kasvotusten. Siihen verrattuna tämä luo täysin erilaisia haasteita palvelutilanteeseen ja koko työhön. Ja haasteistahan minä pidän!

Vihreä rahoitus kiinnostaa

Rahoitusneuvojan tehtävät rahoituspalveluiden tiimissä koostuvat pääosin asiakkaiden lainatarjousten hinnoittelusta ja koko lainaprosessin eteenpäin viemisestä. Yksittäisten lainatarjousten lisäksi Petäjäniemi on mukana kokonaisvaltaisesti koko asiakkaan rahoitusprosessin eri tilanteissa.

Yhdessä asiakkaan kanssa mietitään, millaisia hankkeita on tulossa, minkä verran niihin tarvitaan rahaa, analysoidaan yleisesti koko  lainasalkkua ja keskustellaan asiakkaan olemassaolevista lainoista.

Päivittäin vaihtelua perinteiseen ja pitkäkestoisempaan lainatarjousprosessiin tuo nopeatempoinen kuntatodistuskauppa, jossa lyhytaikaista rahoitusta tarvitsevan asiakkaan kanssa kauppa sovitaan puhelimessa saman tien.

– Uusin työprojektini on Kuntarahoituksen vasta markkinoille tullut rahoitustuote, vihreä laina ja leasing. Ne ovat herättäneet asiakkaissa paljon kiinnostusta – ympäristöasiat kun ovat nyt kovasti esillä.

Kuntien epävarma taloustilanne näkyy rahoitusneuvojan työssä päivittäin. Siksi Petäjäniemi kokee työnsä juuri nyt äärimmäisen tärkeäksi.

– Kun raha on tiukassa, hyvät rahoitusneuvot ovat asiakkaalle kultaakin kalliimpia.

Perheen perusarki on kaikkein parasta

Vaikka Petäjäniemi viihtyykin työssään erinomaisesti, mikään ei voita arkea kotona oman perheen kesken. Kahden pienen lapsen kanssa elämänmeno on omiaan häivyttämään mielestä askarruttamaan jääneet työasiat. Ja jos vauhti kotona kiihtyy liian hurjaksi, sujauttaa Petäjäniemi lenkkitossut jalkaan ja kipaisee lenkkipolulle.

– Lenkkeily on henkireikäni. Nautin siitä suunnattomasti. Silloin saan olla ihan rauhassa, täysin vain omien ajatusteni kanssa. Monesti olen lähtenyt lenkille siten, että joku asia on mielessäni täysin solmussa, mutta kun palaan, solmukohta on auennut. Helppoa ongelmanratkaisua siis, toteaa hän nauraen.

KUKA?

Päivi Petäjäniemi

• Ikä 35 vuotta. Syntynyt Ilmajoella.
• Perheeseen kuuluu aviomies sekä 6-vuotias poika ja 3-vuotias tytär. Seurustellut nykyisen aviomiehensä kanssa jo kaksikymmentä vuotta.
• Valmistunut tradenomiksi vuonna 2005.
• Tuli Kuntarahoitukseen töihin vuosi sitten. Sitä ennen oli kymmenen vuotta Danske Bankin henkilöasiakaskonttorissa.
• Harrastaa ruuanlaittoa. Kokeilee mielellään erilaisia pastareseptejä. Mielimauste on korianteri.
• On juossut neljä puolimaratonia ja haaveilee täyspitkän maratonin juoksemisesta.
• Matkustelee mielellään. Lähtee seuraavaksi aviomiehen kanssa herkuttelulomalle Tallinnaan testaamaan kaupungin uusimpia ravintoloita.

Vihreä rahoitus

Kuntarahoituksen uusia rahoitustuotteita eli vihreää lainaa ja leasingia voi hakea ympäristöystävällisten investointien rahoittamiseen. Tällaisia ovat esimerkiksi uusiutuvan energian, julkisen liikenteen, kestävän rakentamisen, vedenpuhdistuksen, jätevesien käsittelyn, energiatehokkuuden, jätteenkäsittelyn ja luonnonsuojelun hankkeet.

Vihreän rahoituksen ehdot ovat samat kuin Kuntarahoituksen muussakin rahoituksessa, mutta vihreä rahoitus on asiakkaalle tavallista lainaa tai leasingia edullisempaa. Lisäksi se tuo näkyvyyttä, sillä Kuntarahoitus julkistaa tiedot kaikista vihreää rahoitusta saaneista hankkeista.

Vihreää lainaa haetaan verkkohakemuksella. Hankkeiden soveltuvuuden arvioi puolueeton, ulkopuolisista asiantuntijoista koostuva arviointiryhmä.

www.kuntarahoitus.fi/vihrea-rahoitus